FIFA 22'deki en iyi kumanda ayarları ve kamera ayarları nelerdir? Bu, en iyi kontrolör ayarlarını ve kamera ayarlarını seçmek anlamına gelir. Bunların çoğu kişisel tercihe bağlı olacak, bu nedenle FIFA 22 rehberimizin bir parçası olarak bazı görüş ve önerileri paylaşacağız. Unutmayın, kişisel olarak işinize yaramayan bir şey varsa, bunu değiştirin ve size en rahat olan seçeneği tıklayın.
Böyle konuların iyisi kötüsünden ziyade, kişinin oynayış stiline bağlıdır ve bilgilendirme yazılarına bağlı kalınmamalıdır!!!
FIFA 22 En İyi Oyun Kontrol Ayarları Nasıl Yapılır?
FIFA 22'deki en iyi kontrolör ayarları büyük ölçüde kişisel tercihlere bağlı olacaktır, ancak bunları istediğiniz zaman düzenleyebilirsiniz. Oyununuzu aşağıda açıklandığı gibi kurmanızı tavsiye ederiz, ancak kendi kişisel oyun tarzınıza ve zevkinize göre önerilerimizden sapmaktan çekinmeyin. Ayarlar size seçenekler sunmak için mevcuttur, bu nedenle denemekten ve kendinizi rahat hissettiğiniz şeyi bulmaktan çekinmeyin.
Rekabetçi Ana Anahtar/ Competitive Master Switch: Açık
Rekabetçi Ana Anahtar, temel olarak, Yarı Topa Yardım ve Manuel Jokey dahil olmak üzere tüm oyuna varsayılan rekabet ayarlarını atar. Bunlar varsayılan çevrimiçi ayarlar olmalarına rağmen çevrimdışı oynarken dahi bunları açmanızı öneririz.
Zamanlamalı Bitiricilik/ Timed Finishing: Açık
Zamanlamalı Bitiricilik, FIFA 22'de çok daha etkili olmaya başladı ve özellikle ceza sahası dışından Finesse şutlar için etkili bir yöntem.
Sonraki Oyuncu Değiştirme Göstergesi/ Next Player Switch Indicator: Açık
Sonraki Oyuncu Değiştirme Göstergesi, L1 düğmesinin hangi oyuncuya geçeceğini gösterir ve etkinleştirilmesi oldukça kullanışlı bir özelliktir.
Pas Engelleme Yardımı/ Pass Block Assistance: Açık
Pas Engelleme Yardımını etkin tutmak en iyisidir, çünkü bu Açık olarak ayarlandığında, hem kullanıcı kontrollü hem de CPU oyuncularınız mümkün olduğunda pasları ve şutları kesmek için hamle yaparlar.
Otomatik Geçiş/ Auto Switching: Hava Topları ve Kaybedilen Toplar
Otomatik Geçiş, başlangıçta Otomatik'tir, ancak bununla ilgili sorun, bazen kullanmak istemediğiniz oyunculara geçmesidir. Havadaki Topları ve kaybedilen topları kullanmak en iyisidir, çünkü bu, ortalar veya yüksek toplarda oyuncu aramanıza gerek kaldırmadan otomatik olarak en yakın oyuncuyu seçer.
Otomatik Geçişli Hareket Yardımı/Auto Switching Move Assistance: Düşük
Özünde, Otomatik Geçişli Hareket Yardımı, geçiş gerçekleştikten sonra kısa bir süre için oynatıcınızın belirli bir yönde hareket etmesini sağlar. Bu, geçiş gerçekleştiğinde analog çubuğu belirli bir yönde tutuyorsanız yardımcı olabilir. Çoğu oyuncu için Düşük, en iyi ayardır, çünkü Yüksek çok fazla kontrolü alır ve Hiçbiri daha çok profesyonel bir oyuncu seçeneğidir.
Oyuncu Kilidi/ Player Lock: Açık
Oyuncu Kilidi mekaniğinin hayranı olmasanız bile, kullanmak istemeniz ihtimaline karşı bunu Açık tutmak en iyisidir. Uygulanma şekli nedeniyle, yapmazsanız oyununuzu etkilemez.
Simge Değiştirme/ Icon Switching: Açık
Dört farklı oyuncu arasından seçim yapmak için R3 düğmesine basmanıza izin veren yeni bir mekanik. Oyuncu Kilidi'ne benzer şekilde, kullanmasanız bile yolunuza çıkmadığından Simge Değiştirme'yi Açık olarak bırakmak en iyisidir.
Sağ Çubuk Değiştirme/ Right Stick Switching: Oyuncu Göreceli
Kullanıcı tarafından kontrol edilen oyuncunuzun bir dairenin ortasında olduğunu hayal ederseniz, sağ çubuğa pozisyonlarına göre basmak, Oyuncu Göreli olarak ayarlandığında farklı takım arkadaşları arasında geçiş yapmanızı sağlar. Alternatif olarak topa göre olanı tercih edebilirsiniz, ancak topun çok fazla hareket etmesi muhtemel olduğundan bu da kafa karıştırıcıdır.
Yerden Pas Atma Yardımı/Ground Pass Assistance: Yardımlı
Elit seviyede bir oyuncu değilseniz, aksi belirtilmedikçe, çoğu yardım özelliğini Yarı veya Manuel yerine Destekli olarak tutmanızı öneririz.
Şut Yardımı/ Shot Assistance: Yardımlı
Orta Kesme Yardımı/ Cross Assistance: Yarı
Orta Kesme Yardımını Yarı olarak ayarlamak, ortaların gücünü kontrol etmenizi sağlar, yani yapmak istediğiniz şeye bağlı olarak arka direğe veya yakın direğe kesebilirsiniz. Destekli etkinleştirildiğinde, hedeflenecek bir oyuncu otomatik olarak seçilecektir.
Arkaya Uzun Pas Yardımı/ Lob Pass Assistance: Destekli
Yardımı Kaydet/ Save Assistance: Destekli
Analog Sprint: Açık
R2 tetiğine ne kadar baskı uyguladığınıza bağlı olarak oyuncularınızın hızını kontrol etmenizi sağlar. Sprint düğmeniz olarak R2'yi kullanırsanız, bunu Açık olarak ayarlamanızı öneririz, ancak R1'i Sprint'e kullanırsanız hiçbir işinize yaramaz. Aynı zamanda analogunuzu sprinti hızı olarak kullanıyorsanız zaten aklınıza bile gelmeyecektir.
Pass Receiver Lock: Geç
Pass Receiver'e ayarlayarak geçişinizin yönü hakkında fikrinizi değiştirmek için bir saniyeniz olacak, Erken ise düğmeye bastığınızda belirli bir yöne kilitlendiğiniz anlamına geliyor.
FIFA 22 En İyi Kamera Ayarı Nasıl Yapılır?
FIFA 22'deki en iyi kontrolör ayarları gibi, en iyi kamera ayarları da kişisel tercihlere bağlı olacaktır. Rekabetçi bir şekilde oynamayı planlıyorsanız, size sahanın en iyi görüntüsünü sunacağı için Co-Op seçeneğini tercih etmenizi öneririz. Alanın mümkün olduğunca çoğunu görmek için Yüksekliği 20'ye ve Yakınlaştır'ı 0'a yükseltmelisiniz, ancak bu, potansiyel olarak bireysel animasyonları görememenize maal olacaktır. Bu da mekanikleri yanlış zamanlamanıza neden olabilir. Sizin için işe yarayan, muhtemelen televizyonunuzun boyutuna ve ona ne kadar yakın oturduğunuza bağlı olacak mutlu bir ortam bulmanız olmalıdır.
Çevrimiçi oynamayı planlamıyorsanız ve daha sürükleyici bir deneyim istiyorsanız, EA Sports GameCam seçeneğini seçmenizi ve ardından mümkün olduğunca çok şey görmek için Yakınlaştırmayı 0'a ayarlamanızı öneririz. Bu, size daha sürükleyici bir deneyim sunarken, size alanın iyi bir genel görünümünü vermeye devam edecektir.
Daha önce de belirtildiği gibi, bunların çoğu kişisel tercihlere bağlı olacaktır, bu nedenle sizin için uygun olan ayarları bulana kadar kurcalamaktan çekinmeyin. Burada doğru ya da yanlış cevap yok.
Yorumlar(0)