1
İçindekiler
  1. iOS ve Apple Arcade Nedir?
  2. Apple Arcade Fiyatı
  3. iOS En İyi Oyunlar 2021
  4. iOS En İyi Ücretsiz Oyunlar 2021 Listesi
  5.  iOS En İyi Ücretli Oyunlar 2021 Listesi

iOS ve Apple Arcade Nedir?

iOS başlangıçta sadece Iphone için yapılmış, fakat sonra Ipad’de de kullanılmaya başlanan bir işletim sistemidir. Apple Arcade ise, Apple Inc. tarafından iOS, iPadOS, tvOS ve macOS cihazlarına video oyunları için abonelik hizmeti veren bir uygulamadır.

Apple Arcade Fiyatı

Apple Arcade'in Türkiye fiyatı 34,99 TL olarak belirlenmiştir ve kullanıcılara 1 ay boyunca ücretsiz deneme fırsatı sunulmaktadır.

apple arcadeiOS En İyi Oyunlar 2021

Geçen yıl pandeminin hayatımıza girişiyle, çoğumuz yeni şeyler keşfetme ve evimizde keyifli vakitler geçirme yollarını aradık. Özellikle 2020 yılında çıkıp popüler olan birçok oyunu keşfetme imkanı bulduk. 2021’in ilk aylarını yaşadığımız bu günlerde de oyunlara olan rağbet devam ediyor. İşte bu yılın iOS işletim sistemine sahip en iyi oyunları:
  • Genshin Impact

Genshin Impact miHoYo tarafından geliştirilen, üst düzey grafiklere sahip bir açık dünya rol yapma oyunudur. Oyun daha çok içerisinde yer alan grafiklerin ve mekanların çekiciliğiyle bilinir. Bize bu grafiklerle adeta yepyeni bir dünya sunar. Gacha temelli olan oyun, “wish” adı verilen kutuları açtıktan sonra oyuncunun kazanacağı sanal ödüller için para harcaması esasına dayanır. Genshin Impact ücretsiz olup oyuncuya oyun içinde para harcatır. Burada bilinmesi gereken asıl nokta, paranın çok da gerekli olmayan şeyler için harcanmaması gerektiğidir. Oyun, esas karakterin kardeşini kaybedip Teyvat isimli bir dünyaya düşmesiyle başlar. Karakterimiz düştüğü bu yeni dünyada zaman zaman o dünyadaki kişiler tarafından dışlanacaktır. Bu yüzden ona “Traveler” ismi verilecektir.  Oyunun ilerleyen kısımlarında Teyvat dünyasının büyülü yanlarını görmeye başlarız. Teyvat birçok ülkeye ev sahipliği yapan geniş bir dünyayı içerir. Burada oyuncular elementlerle etkileşime girerek düşmanlarıyla savaşlarını sürdürürler. Genshin Impact belli aralıklarla bizi oyun içerisinde para harcamaya teşvik etse de, içerisindeki efekt ve görsellerin çekiciliği sayesinde bizi oyunda tutmayı başarır. Mobil ve PC üzerinden oynanabilir.
  • AFK Arena

AFK Arena Lilith Games tarafından geliştirilen, son zamanlarda popülerliğini korumayı başarmış bir aksiyon kart oyunudur. Oyun çeşitli zorlukları aşarak en güçlü takıma sahip olmayı amaçlar. Her kahraman belli güç seviyesi olan kartlara sahiptir ve güçlerine göre ayrılır. Oyunun bize sunduğu en güçlü karakterler olan Lightbearers, Maulers, Graveborn, Wilders, Celestials ve Hypogean oyundaki zorlukları yenmemizde bize büyük kolaylık sağlayacaktır. Oyun içerisindeki yoğun dinamikler ve seslendirmesiyle bizi etkilemeyi, diğer bir deyişle oyunda tutmayı başarır. Mobil olarak oynanabilir.
  • Among Us

Among Us, InnerSloth tarafından geliştirilen, çok oyunculu çevrim içi bir oyun platformudur. Oyunu arkadaşlarınızla veya farklı oyuncularla oynayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla oynamanız Among Us içerisindeki farklı mod özelliklerini kullanmada da etkili olacaktır. Oyun, oyuncular arasındaki Imposter yani sahtekarı bulmak üzerine kuruludur. Oyun içerisinde iki veya daha fazla sahtekar bulunabilir. Diğer oyuncular birbirlerine “Şüpheli var mı?” “Kim?” gibi soruları sorarak sahtekar/sahtekarları bulmaya çalışacaktır. Boş zamanlarımızda bizi keyiflendirecek ideal oyunlardan biridir. Mobil ve PC üzerinden oynanabilir.
  • Asphalt 9

Asphalt 9, Gameloft Barcelona tarafından geliştirilen bir araba yarışı oyunudur. En iyi Arcade oyunlarından biri olarak bilinir. Oyuncular istedikleri arabayı seçebilme özelliğine sahiptir. Oyun, genel olarak arkadaşlar veya sistemin seçtiği oyuncularla araba yarışı yapma mantığına dayanır. İnanılmaz görüntü kalitesiyle bize adeta gerçek bir yarışın içindeymişiz hissiyatı verir. Mobil ve PC üzerinden oynanabilir.
  • asphalt 9Clash Royale

Clash Royale, Supercell tarafından piyasaya sürülen bir video strateji oyunudur. Oyun içerisindeki farklı kartları toplayıp yükseltme esasına dayanır. Oyuncular çeşitli zorluklardan geçerek kupa ve taçlar kazanır, arenada zaferler elde eder. Böylelikle kendi savaş topluluklarını oluştururlar. Bu oyun daha çok mobilde oynanabilmektedir.

iOS En İyi Ücretsiz Oyunlar 2021 Listesi

  • AFK Arena
  • Among Us
  • Genshin Impact (Oyun içerisinde satın alımlar sunar.)
  • Asphalt 9 (Uygulama içi satın alımlar sunar.)
  • Clash Royale (Uygulama içi satın alımlar sunar.)
  • Call of Duty: Mobile
  • Jumanji: Epic Run
  • PUBG Mobile (Uygulama içi satın alımlar sunar.)

 iOS En İyi Ücretli Oyunlar 2021 Listesi

  • Minecraft
  • WWE Champions 2021
  • Dream League Soccer 2021
  • CSR Racing
  • Star Wars: Galaxy of Heroes
İlgili Gönderiler
Brawl Stars Sezon 10 Heyecanı Çok Yakında Başlıyor: Kaplan Yılı! YAZAR Gamsız Baykuş 15 Aralık 2021

Brawl Stars 10. Sezon heyecanı çok yakında başlıyor ve gelecek yeni Brawler'lar, skinler ve oyun modları belli oldu. Hiç vakit kaybetmeyelim ve yeni sezona birlikte göz atalım... Grom ve Fang,...

DEVAMINI OKU

Yorumlar(0)

Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
İlgili Gönderiler
Brawl Stars Sezon 10 Heyecanı Çok Yakında Başlıyor: Kaplan Yılı! YAZAR Gamsız Baykuş 15 Aralık 2021

Brawl Stars 10. Sezon heyecanı çok yakında başlıyor ve gelecek yeni Brawler'lar, skinler ve oyun modları belli oldu. Hiç vakit kaybetmeyelim ve yeni sezona birlikte göz atalım... Grom ve Fang,...

DEVAMINI OKU